Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Sinterklaasspel

Om eens iets anders te doen op de oer-Hollandse Sinterklaas pakjesavond op 5 december, is het wellicht een idee om niet een standaard gevulde zak van Sinterklaas te hebben of surprises, maar het Sinterklaasspel te spelen!
Super gezellig en nog goedkoper ook dan de zak van Sinterklaas en Zwartepiet!

Om het Sinterklaasspel te spelen is alles wat je hoeft te doen, het pdf-bestand met de bladen (zie ronde 2) uit te printen (liefst op mooi karton/ dik papier), en op bladzijde twee wat deelnemers namen in te vullen (print de vragen enkele malen uit bij meer dan 8 deelnemers). En vraag iedereen een paar kado's te kopen. Zorg verder voor een dobbelsteen.

Hoe het werkt

  • Draag iedereen van te voren op drie tot vier cadeautjes te kopen voor een bepaald budget (b.v. in totaal 15 tot 20 euro).
  • Op pakjesavond (of met kerst, dus) legt iedereen zijn cadeaus op de grote hoop.
  Ronde 1
  • Laat een dobbelsteen rondgaan. Iedereen die 1 of 6 gooit, mag een pakje uitpakken.
  • Alles uitgepakt? Laat iedereen even van zijn cadeaus genieten, want ze zullen er niet lang plezier van hebben.
  Ronde 2
  • Zet de wekker vijf a zes kwartier later, maar zorg dat niemand gedurende het spel weet hoe laat het is. Dus: mobieltjes weg, horloges af, klokken afgedekt.
  • Iedereen die nu 1 of 6 gooit moet een kaartje pakken en de opdrachten erop uitvoeren (print en knip de kaartjes uit door hier te klikken, pdf-bestand openen en printen).
    Let op: iedereen houdt te allen tijde minimaal èèn cadeautje over. Dus als een kaartje je eigenlijk opdraagt je laatste cadeautje af te staan, dan gaat de beurt gewoon over zonder dat er iets gebeurt.
  • De meeste kaartjes zijn glashelder. Over anderen kun je discussiëren. Als een kaartje helemaal niet van toepassing is, gaat de beurt gewoon voorbij.
  • De cadeautjes die je hebt als de wekker gaat, mag je houden.

  Dit spel wordt aangeboden door de voormalige quizmissen van Pubquiz Amsterdam.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11369
van: Sanne
geplaatst op  30-11-2015 / 14:16 uur

Ik kan de kaartjes niet downloaden/openen....

9334
van: n
geplaatst op  11-08-2013 / 11:40 uur

ik doe dit nu al een paar jaar met mn schoonfam. en het is echt leuk om te doen. je koop 3 cadeaus a 5 euro en dan is het altijd vechten om het leukste cadeau, de 1e keer was het een hondenspeeltje, een varken dat geluid maakte, haha niet normaal. regelmatig worden er ook cadeaus omgewisseld als je even niet oplet en als je dan thuis komt met je buit kan dat wel eens minder zijn dan dat je dacht :P, zo ben ik ooit een keer een doos koekjes kwijtgeraakt aan waarschijnlijk mn schoonvader :P
als je iets hebt gewonnen war je helemaal niks aan hebt ruil je gewoon. Ik had vorig jaar een klein prullebakje voor de badkamer nodig, en mn schoonmoeder had die toevallig gewonnen met het spel en heb ik geruild voor wat geurstokjes waar ik verder niks mee deed. :P superhandig

voor 15 euro een heel leuke avond met dan wel soms wat onzinnige cadeaus..heb je gelijk je schoonfamilie gezien met de feestdagen en kan je ook gelijk mooi je kerstkaart afgeven, die ik overigens zelfmaak omdat ik dat erg leuk vind. scheelt je gelijk weer wat postzegels :)